Παιδική Yoga

Στο χώρο του Κρουστόφωνου ξεκινάμε και φέτος ένα τμήμα για παιδιά 4-9 ετών που φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τον κόσμο της γιόγκα. Η γιόγκα είναι μία τεχνική που βοηθά το παιδί να χτίσει μια υγιή σχέση με το σώμα του, μέσα από ασκήσεις που μιμούνται κυρίως στάσεις ζώων, τις οποίες τα παιδιά λατρεύουν! 

 Γυμνάζει τη σπονδυλική στήλη, η οποία είναι ευάλωτη σε παθήσεις ήδη από μικρή ηλικία και βοηθά το παιδί να αποκτήσει ένα σώμα ανθεκτικό και ευλύγιστο. Μαθαίνει να συντονίζει τις κινήσεις του, να ισορροπεί, να γνωρίζει και να διευρύνει τα όρια των κινητικών του δυνατοτήτων και τελικά να αποκαθιστά την αρμονία. 

Σε αυτά συμβάλλει καθοριστικά και η προσοχή που δίνεται στην αναπνοή, μέσα από απλές αναπνευστικές ασκήσεις και παιχνίδια αναπνοών, που βοηθούν σταδιακά το παιδί να αποβάλλει τις εντάσεις, τόσο του σώματος όσο και του νου, ηρεμώντας το νευρικό του σύστημα.
Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η γιόγκα είναι μία δραστηριότητα από την οποία απουσιάζει ο ανταγωνισμός και η επιδίωξη υψηλών αποδόσεων. Το παιδί αποσύρει την προσοχή του από την ανάγκη να ξεπεράσει τους άλλους, καθώς συγκεντρώνεται στον εαυτό του, ο οποίος γίνεται το μόνο σημείο αναφοράς, όσον αφορά την εξέλιξή του. Έτσι, ενισχύεται η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή του, αλλά και ο σεβασμός προς τους άλλους ανθρώπους.
Μέσα στην τάξη εκτελούνται ήπιες, αλλά και δυναμικές ασκήσεις με τρόπο διασκεδαστικό, μιμούμενοι ζώα, στοιχεία της φύσης και αντικείμενα, άλλοτε φεύγουμε σε φανταστικά ταξίδια και άλλοτε επιστρέφουμε στη συγκέντρωση και την αναπνοή μας. Ενθαρρύνεται η προσωπική έκφραση και η φαντασία, στοιχεία αναπόσπαστα από τη φύση των μικρών παιδιών!
Το μάθημα κάνει η Σταυρούλα Τσούτσα μία φορά την εβδομάδα και έχει διάρκεια 55 λεπτά.