Το Κρουστόφωνο έκλεισε τα 20!

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο Block 33, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Κρουστόφωνου για τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυσή του, με μια μεγάλη γιορτή που διήρκησε από τις 5.30 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα. Πάνω από 500 άνθρωποι όλων των ηλικιών παρακολούθησαν το πλούσιο πρόγραμμα που παρουσίασαν τα 6 καλλιτεχνικά σχήματα και πάνω από 60 καλλιτέχνες, μουσικοπαιδαγωγοί, εισηγητές σεμιναρίων, φίλοι-συνεργάτες και προσκεκλημένοι του Κρουστόφωνου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Μπουτάρης, η πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κα Μπαμπλέκου, καθώς και οι εκπρόσωποι της Καλλιτεχνικής Παιδαγωγικής ομάδας Ελάτε να Παίξουμε, της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση, των εκπαιδευτηρίων Κοπερτί, το Σχολείο της Φύσης κ.α.

Μεγάλη ανταπόκριση είχαν τόσο τα «Μουσικά παιχνίδια» και η παράσταση μουσικού θεάτρου ο «Πέτρος και ο λύκος, άκου να δεις» για παιδιά, από τη μικρή και μεγάλη παιδική σκηνή «Μουσικό Παιχνιδοθέαμα» του Κρουστόφωνου, όσο και τα ανοιχτά εργαστήρια Ταραντέλας με εισηγήτριες τις Αλεξία Τανούρη και Μαρία Αραμπατζή καθώς και ο Κύκλος κρουστών και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με τον Λευτέρη Αγγουριδάκη, στα οποία πήραν μέρος πάνω από 150 ενήλικες και παιδιά. Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του Μπάλου του Δ. Σαββόπουλου από τον Μάκη Αϊβάζογλου και πολυμελή ορχήστρα. Συγκίνηση σκόρπισαν τα αφιερώματα στα παλιά μέλη και ιδιαίτερα στον εκλιπόντα Ηρακλή Κάλτσο, αλλά και οι λοιπές εκπλήξεις της βραδιάς. Η βραδιά έκλεισε με μεγάλη συναυλία με επιτυχίες από παλιότερες παραγωγές του Κρουστόφωνου, από νυν και πρώην στελέχη και συνεργάτες του Κρουστόφωνου, εμπλουτισμένη με τα σχήματα Φιλαρμονική Αλεξάνδρειας και το ποπ-ροκ συγκρότημα Chroma.

Η διεύθυνση και οι συνεργάτες του Κρουστόφωνου ευχαριστούν όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και συμμετέχουν και υποστηρίζουν τις δράσεις του ως χορηγοί ενέργειας , αγάπης, εμπιστοσύνης και ενθάρρυνσης για μια μακρά συνέχεια.
Με εκτίμηση
Η διεύθυνση του “Μουσικού Εργαστηρίου Κρουστόφωνο”
Χρήστος και Μαριάννα Ερκέκογλου
Ο εκπρόσωπος της Α.Μ.Κ.Ε. “Μουσικό Παιχνιδοθέαμα Κρουστόφωνο”
και επιστημονικά υπεύθυνος των ΜΠ δράσεων, Νίκος Θεοδωρίδης