Παιδικά εργαστήρια

Τα παιδικά εργαστήρια του Κρουστόφωνου απευθύνονται σε παιδιά από 4 – 15 ετών.

Λειτουργούν με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια με βασική αρχή ότι η έκφραση μέσω της μουσικής συμβάλλει στην καλλιέργεια της μουσικής αντίληψης, στην ψυχαγωγία, στην ομαδικότητα και κυρίως στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και της διεύρυνσης των οριζόντων του παιδιού. Η εμπειρία, η δημιουργικότητα, η παιδαγωγική-καλλιτεχνική και εμψυχωτική κατάρτιση των συνεργατών μας, καθώς και η ωριμότητα που έχουμε αποκτήσει από τη μέχρι τώρα πορεία μας, εγγυώνται την ποιότητα όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Κύρια μέσα υλοποίησης και βασικοί τομείς όλων των προγραμμάτων αποτελούν, το παιχνίδι, η κίνηση, το τραγούδι, η ακρόαση, το μεταλλόφωνο, το τουμπελέκι και πλήθος κρουστών οργάνων. Στα εργαστηριακά μαθήματα χρησιμοποιείται πλούσιο, πρωτότυπο και ευχάριστο μουσικοπαιδαγωγικό υλικό.

ΤΜΗΜΑΤΑ - ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
• Προσχολική Μουσικοκινητική Αγωγή Ι (4-5 ετών), 60΄/εβδομάδα – Ακριβή Ερκέκογλου, Χαρά Κουτρολού
• Προσχολική Μουσικοκινητική Αγωγή ΙΙ (5-6 ετών), 60΄/εβδομάδα – Χαρά Κουτρολού, Μαριάννα Ερκέκογλου
• Παιδικό Κρουστόφωνο (6-7 ετών), 90΄/εβδομάδα – Βίκυ Χουζούρη, Μαριάννα Ερκέκογλου
• Μπάντα Κρουστών Τσικό (7-9 ετών), 90΄/εβδομάδα – Χρήστος Ερκέκογλου, Βίκυ Χουζούρη
• Μπάντα Κρουστών Mezzo (8-11 ετών), 90΄/εβδομάδα – Χρήστος Ερκέκογλου, Βίκυ Χουζούρη
• Μπάντα Κρουστών Teens (10-13 ετών), 90΄/εβδομάδα – Χρήστος Ερκέκογλου, Βίκυ Χουζούρη
• Γιουκαλίλι (Ομαδικό τμήμα για παιδιά 7-9 ετών), 50'/ εβδομάδα - Χρήστος Ερκέκογλου
• Εργαστήρι Ειδίκευσης σε κλασικά κρουστά (8 ετών και άνω), 60΄/εβδομάδα - Βίκυ Χουζούρη

Ιδιαίτερη σημασία θεωρούμε ότι έχει η δυνατότητα που παρέχεται στους μικρούς μας μαθητές να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις των καλλιτεχνικών σχημάτων του Κρουστόφωνου, οι οποίες εκτός της ψυχαγωγίας μπορούν να λειτουργήσουν και ως θετικά καλλιτεχνικά πρότυπα. Εξίσου σημαντική θεωρούμε και τη συμμετοχή σε κοινωνικο-πολιτιστικούς θεσμούς για μικρούς και μεγάλους μαθητές, γονείς και φίλους, όπως η κοπή βασιλόπιτας, το αποκριάτικο πάρτι, η Κρουστοφωνο-κατασκήνωση, οι καλλιτεχνικές βραδιές, τα κλάμπ του Σαββάτου κ.α.